Preliminary Program Swiss Stroke Society Annual Meeting Thursday, 16 January 2025 Bern

Time	Session type	Title	Speaker	Status
08:45	Coffee/Registration	V1 1		
09:00-	Morning session 1	Chair 1:		
10:30	90min	Chair 2:		
15min	Welcome	Welcome by SSS	tbd	
		president and local		
		chair		
45min	(Swiss/ESO)	Basilar Artery	Patrik Michel	Invited –
	Guideline session	Occlusion	Mira Katan	confirmation
		Brain Heart Group	David Seiffge	pending
		Intracerebral		
		haemorrhage		
30min	Neuroradiology/MRI	Advanced MRI to	Professor Eric Jouvent,	confirmed
		reveal mechanisms of	Paris (invited	
		small vessel disease	speaker)	
11:00-	Coffee break			
11:30	30min			
11:30-	Morning session 2	Chair 1:		
13:00	75min	Chair 2:		
30min	High scoring	High scoring abstract	Abstract authors	
3011111	abstracts (3x10min)	oral presentations	Tiostract additions	
30min	Satellitesymposium	F		
	1			
30min	Satellitesymposium			
3011111	2			
13:00-	Lunch + Poster			
14:00	60min			
14:00-	Afternoon session 1	Chair 1:		
15:30	90min	Chair 2:		
30min	Controversy 1	PFO-closure for stroke	Pro: Lorenz Räber,	Invited –
	,	of unknown origin in	Bern	confirmation
		patients >60 years	Contra: Guillaume	pending
		T	Turc, Paris (invited	
			speaker)	
30min	Controversy 2	Sex and Gender – does	Pro: Carlo Cererda	Invited –
	-	it matter for acute	Contra: Emmanuel	confirmation
		stroke treatment and	Carrera	pending
		prevention?		
30min	Controversy 3	Distal vessel occlusion	Pro: Susanne Wegene	both
		should be treated with	Contra: Kristin	confirmed
		intravenous	Blackham	
		thrombolysis only		
15:30-	Coffee Break			
16:00	30min	Cl 1		
16:00- 17:30	Afternoon session 2 90min	Chair 1: Chair 2:		
30min	Neurosurgery	MMA embolization vs	Zsolt	Invited –
JUIIIII	reurosurgery	surgical treatment –	∠5UII	confirmation
		what first?	Hostettler	pending
		watat 111 5t •	Hostettiei	Pending

		Surgical treatment Endovascular		
30min	Prevention	Blood pressure and brain health	Nils Peters and Swiss Society of Hypertension	Invited – confirmation pending
30min	Rehabilitation	The Swiss stroke rehab landscape now and in 10 years	Margrit Hundt, Basel Carmen Lienert	Not yet invited
17h30- 18h00	Awards Honorary Members Closing Remarks			
18h00- 19h00	General Assembly			